Ha nem jön a gyerek... milyen lehetőségek vannak, avagy a lombikbébitől egészen a béranyaságig!

Van, amikor egyszerűen nem adatik meg a gyermekáldás. Mit lehet ilyenkor tenni?

Vannak emberek, akiknek nem jön össze a gyerek. Akárhogy próbálják, nem adja meg nekik az isten ezt az örömöt.

Ez lehet lelki, vagy tetsi okok miatt is, és az is lehet, hogy valkai meddő, és soha nem lehet gyereke. De azt azonban tudnod kell, hogy mindenre van megoldás.

ha csak egyszerűen nem jön összes, és nagyon nehezen termékenyülsz meg, akkor mesterséges beültetéssel is próbálkozhattok.

Ez nagyban megnövelheti az esélyét a dolognak, ugyanakkor 100%-osan biztos módszer ma sem létezik. 

A mesterséges megtermékenyítésnek nevezett módszer az intrauterin inszemináció, melynek lényege, hogy a spermiumokat a hosszas utat jócskán lerövidítve, a peteérés idején közvetlenül a méhbe juttatják.

Ez a módszer akkor ajánlott, ha párod nem rendelkezik megfelelő minőségű spermával, ezért annak ellenére, hogy teljesen egészséges vagy, nem sikerül teherbe esned, de akkor is hatékony megoldás lehet, ha a peteérés stimulációja nem járt sikerrel.

Létezik egy másik módszer,a  lombikbébi program.

Ez a legelterjedtebb mesterséges megtermékenyítési módszer, mivel a legtöbb esélyt garantálja a sikerre. 

Ennek során testedből egy hosszú aspirációs tű segítségével kivesznek egy előzőleg stimulált, tehát érett petesejtet, hogy azt laboratóriumi körülmények között termékenyítsék meg partnered spermájával. Amennyiben azonban nem lehet közös gyermeketek, a sejtek származhatnak anonim donoroktól is.

Ha partnered nemcsak kevés, de ráadásul mozgásképtelen spermiumokat termel, akkor szükség lehet arra, hogy hímivarsejtjét közvetlenül, egy injekció segítségével juttassák be petesejtedbe.

 Az intracitoplazmatikus injekciónak nevezett eljárás 90%-os hatékonysággal működik. 

Előfordulhat azonban az is, hogy a férfi képes lenne életképes spermiumok termelésére, de azok az ondóutak elzáródása miatt nem jutnak be a hüvelybe.

Ha tehát nem lehet gyereke az embernek, még mindig vannak remek módszerek, amikkel megadatik az, hogy saját babánkat fogjuk a  kezünkben.

OSZD MEG másokkal is!