Tudod, hogy mi a párod - azaz a férfiak -3 legnagyobb félelme a szüléssel kapcsolatban?

Van néhány nagyon aggasztó rémkép, ami a szülés előtt eszükbe jut. Nem árt, ha tisztában vagy vele! Küzdjetek meg közösen a félelmekkel!

Helytállás a szülés alatt

Ez az egyik legnagyobb félelmük, mert a hiúságukkal, büszkeségükkel kapcsolatos. Sokuk előre fél a pániktól, amit a váratlan helyzet hoz, és az utolsó napokban ez még jobban fokozódhat, különösen, ha téves riasztások is előfordultak.

 Mi sem egyszerűbb, mint elűzni a pániktól való rettegést: készítsetek közösen szülési naplót!
Ha végigveszitek, hogy mikor mi lesz majd a teendője, és megemlíted neki azt is, hogyan segíthet rajtad, ha váratlan helyzet alakul ki, neki is könnyebb lesz. 

Rosszullét a szülés közben

Egy apának, pontosabban egy férfinak ciki, ha rosszul lesz a szülés közben az átélt dolgoktól vagy a látványról, legalábbis így gondolják.

Valójában ennek igen kicsi az esélye, ugyanis amikor élesben zajlanak az események, a legtöbb újdonsült apát teljesen lenyűgözi a születés csodája.

Ha mégis bármikor úgy éreznéd, hogy párod rosszabbul viselné a látványt, fogd meg a kezét: ha rád kell koncentrálnia, és segíthet a légzésben, pillanatok alatt újra magához tér. 

Nincs szerepe pontosan, vagy nem tisztázott

A legtöbb férfi nehezen viseli azt a passzív szerepet, ami a szülés során rá hárul. Ha fogja a kezedet, és veled lélegzik, vagy egyszerűen csak kint toporog az ajtóban, az azt az érzést keltheti benne, hogy ő ezúttal teljesen felesleges elem, és amennyiben nem tisztázod vele, hogy ez egyáltalán nem így van, akkor újdonsült apaként is nehézségei lesznek.

Ha a szülés időpontjának közeledtével partnered megriad, vigasztald meg, és adj tanácsot neki, hogy milyen jellegű segítségre lehet majd a leginkább szükséged tőle.

OSZD MEG másokkal is!